Nieuws

08
maandag
mei

ZeelandJazz diners Middelburg

ZeelandJazz Diner Kloveniersdoelen

Combineer een dagje Zeeland Jazz met een heerlijk driegangenmenu in het restaurant van de Kloveniersdoelen! Om zeker te zijn van een tafel raden wij u aan om hier van tevoren een kaartje voor te kopen. U kunt kiezen uit twee aanvangstijden: 17.30 uur of 19.30 uur. Het diner kost € 27,50 per persoon. U betaalt dit bedrag direct bij aankoop van uw dinerkaartje.

*

Vooraf
Tapasplank: brood met smeersels, worstwaren, kaassoorten, lijfjes, geroosterde paprika, cornichons, Zeeuwse mosterd en gehaktballetjes in harissasaus

Hoofdgerecht
Gevulde zoete puntpaprika met orzo, zongedroogde tomaat, bospaddestoelen, geitenkaas en een salsa van pijnboompitten, honing, rucola en olijven
of
Gegrilde rundersteak met spareribs, coleslaw en gorgonzolasaus
of
Chili-kabeljauw met tomaatjes, kappertjes, rucola en limoenmayonaise

Dessert
Cheescakemousse, donut, citrusfruit en tapioca

*

Let op! Het restaurant van de Kloveniersdoelen is tijdens Zeeland Jazz alleen toegankelijk voor bezoekers van het festival.

 27
maandag
maart

Nieuwe namen

Nieuwe namen:
Remy van Kesteren, Orchestre Poly Rythmo de Cotonou en Shabaka Hutchings' Sons of Kemet.

Nog tot 1 mei voor earlybird prijzen!! 
tickets

 

 

 28
dinsdag
februari

Start earlybird tickets

De eerste kaarten gaan in de verkoop voor het Hoofdprogramma Terneuzen. 
Tot 1 april is een beperkt aantal earlybird kaarten beschikbaar.
Ook earlybird passepartouts voor alle voorstellingen kosten nu slechts €35, daarna €40.

De kaartverkoop start 1 maart om 9.00 uur.

 

 

 02
donderdag
februari

Eerste namen Terneuzen

We hebben de eerste namen vastgelegd!
In Porgy en Bess Terneuzen zullen in elk geval het ZeelandJazz Festival Orkest, Shirma Rouse met band en het trio Montis, Goudsmit, Directie hun opwachting maken. En een speciaal samengesteld gezelschap van topmusici brengt een ode aan jazzmuzikant Toots Tielemans: Remembering Toots.

De Festival Opening is op vrijdag 9 juni door het ZeelandJazz Festival Orkest in jazzpodium Porgy en Bess in Terneuzen.
Dit jaar zijn de muzikale touwtjes in handen van de uit Terneuzen afkomstige Arno Krijger. De hammondspeler geeft leiding aan Rik Mol (trompet), Stephanie Francke (sax), Yoran Aarssen (sax), Jan Menu (sax) en Salle de Jonge (drums).

De melting pot van soul en jazz van Shirma Rouse is onweerstaanbaar. Op de zaterdagavond 10 juni te zien in Porgy en Bess. 

Het trio Montis, Goudsmit en Directie is support-act voor Shirma Rouse. Of kun je niet beter spreken van een dubbelconcert. Want het zijn geen kleine jongens die Frank Montis hier meebrengt. 

Remembering Toots is een ode aan de vorig jaar overleden Toots Thielemans. De topmuzikanten Philip Catherine, Bert van den Brink, Bart de Nolf en Hans van Oosterhout weten hoe de muziek van Toots klonk, en brengen speciaal voor ZeelandJazz in deze samenstelling dit bijzonder eervolle programma.

 

 29
donderdag
december

Nieuwjaarsgroet