17 Jun
20.30 u
Kloveniersdoelen
Middelburg

BLOWtrio

BLOWtrio is een opkomend trio uit Gent. Het zijn 2 blazers en een drummer die jazz spelen, maar daarbij de structuren van dance muziek hanteren. Twee saxofoons en een drumstel. Meer hebben de gemaskerde muzikanten niet nodig om elk publiek op de knieën te krijgen. Zo basic de opstelling, zo doeltreffend. In de steeds groeiende digitalisering van live performance, springt BLOWtrio er bovenuit. BLOWtrio is pure, akoestische muziek. Alles is echt, live, op het moment zelf, from the heart, en dat voelt het publiek.

Het gemaskerde trio begon op straat tijdens de Gentse Feesten. Ze bouwden al snel een groot gevolg op (11K op Facebook). De groep bracht in februari 2016 haar debuutalbum uit met 7 eigen songs na een succesvolle crowdfundingcampagne. Nu is de band uitgegroeid tot een echte podiumgroep die barst van de energie.
Waarom is BLOWtrio zo succesvol bij een heel uiteenlopend publiek? Liefhebbers van dance genieten van de beats en repetitieve ritmes, jazzfanaten genieten van verregaande improvisaties en wilde uitbarstingen.

Een zaterdagticket geeft behalve BLOWtrio ook: Orchestre Poly Rythmo, Lucy Woodward, Broken Brass Ensemble, ZeelandJazz Clubnight met de Nachtdienst en DJ Sandstorm + jazzfilm Cinema Middelburg.

First slide