16 Jun
21.45 u
Kloveniersdoelen
Middelburg

Shabaka Hutchings’ Sons of Kemet

Dat de ontwikkeling van de jazzmuziek niet stil staat is een bekend gegeven onder de liefhebbers. Sons of Kemet is hier een mooi voorbeeld van.
Alles wat de hedendaagse Britse jazz zo spannend maakt komt samen in de onweerstaanbare, dansbare muziek van de vaandeldragers van de nieuwe Britse jazz. De band heeft een unieke bezetting en een unieke stijl met drie belangrijke pijlers: jazz, Caribische muziek en Afrikaanse ritmes. Daar tussendoor zweven onder meer fanfaremuziek uit New Orleans, Arabische toonladders en Albert Ayler-achtige, gepassioneerde solo’s, allemaal samengebracht in een overdonderende, dansbare mix.

 

Bandleider, saxofonist en klarinettist Shabaka Hutchings, bekend van the Heliocentrics, de band rond Mulatu Astatke, put uit een rijkdom aan stijlen voor zijn kleurrijke composities. Naast tubaspeler Theon Cross bevat de groep maar liefst twee drummers. De muzikanten hebben verder gespeeld in bands als Polar Bear en Sun Ra's Arkestra. Het zijn  dan ook musici van formaat. Ook de fameuze Britse DJ Gilles Peterson is zo onder de indruk van de band dat hij het album 'Burn' in zijn Worldwide Awards shortlist plaatste. Het tijdschrift Jazzwise bombardeerde het viertal tot een van de meest oorspronkelijke ensembles uit de recente Britse jazzgeschiedenis. Ook werd de band rond de 31-jarige Hutchings al eens bekroond met een MOBO (Music of Black Origin) Award voor Best Jazz Act.

 

Sons of Kemet is een band voor een breed publiek. Liefhebbers van deep- of spiritualjazz komen  aan hun trekken, maar ook die van worlddance, afrojazz en african music. Om maar eens wat uitersten te noemen. Trek je dansschoenen aan en  kom genieten van de dansbare en hynotiserende jazz van Sons of Kemet.

 

Een vrijdagticket geeft je behalve Sons of Kemet ook: Remy van KesterenEric Vloeimans Oliver's CinemaZeelandJazz Nightclub met Bruut! + jazzfilm Cinema Middelburg
Earlybird: tot 1 mei nog €17,50 ipv €22,50

First slide